SNEL NAAR: BAKKEN EN BADEN - BEWONERSBOUWMATERIALEN - FOTOBOEK - GASTENBOEK - HANDIG - KOPERSVERENIGING - NIEUWS - REGIONIEUWS - STARTPAGINA - ROUTE - VOORTGANG BOUW
 

VOORTGANG VAN DE BOUW VAN DE PAARDENBLOEMSINGEL
(voor eerder nieuws over de voortgang van de bouw klik hier)
04-03-2007 - Voortgang blok 1 en blok 2

Bij blok 1 zijn de beukenhaagjes geplant. Ook lijkt daar de eerste voortuin te zijn aangelegd.

Bij blok 2  is de bestrating (nog steeds) ongeveer halverwege. In de huizen zijn (vrijwel) alle deuren geplaatst. De thermostaten zijn geplaatst en de verwarming brandt. De bel is aangesloten en doet het (althans bij ons).

04-03-2007 - Oplevering blok 2 en begin blok 3

Hallo medebewoners,   Vandaag een goed gesprek gehad met de opzichter nav de laatst ontvangen brief van BFF. Ik heb hem namens de kopersvereniging om uitleg gevraagd over de toelichting van BFF over de ontstane vertraging voor de laatste huizen blok 2 en 1ste woningen blok 3. Aangezien de uitleg alle bewoners aangaat vanaf bouwnummer 23 hierbij het verslag.  De weersomstandigheden. Ondanks dat het ongelooflijk is om te horen heeft de temperatuur van de afgelopen 2 weken invloed gehad op het schilderwerk en ook het aanleggen en doortrekken van de nuts-voorzieningen. Daarbij komt dat het schildersbedrijf niet 2 maar 3 weken vrijaf heeft gehad rond kerst en oud&nieuw.   Verder heeft het grote aantal onderaannemers en toeleveranciers invloed op de voortgang. Ik heb samen met de opzichter de lijst doorgenomen en kwamen uit op een totaal van 44 bedrijven, hieronder ook ketel, deuren, radiatoren ed. Al deze bedrijven vormen een geheel tijdens het bouwproces. Mocht er om een of andere reden een van deze bedrijven zich niet aan de afgesproken tijd houden (bv ziekte, storm, regen) dan heeft dit direct invloed op die werkzaamheden die daarop volgen.   Het feit dat in sommige woningen de verwarming al brandde, is om de vochtigheid zoveel mogelijk uit het huis te stoken ivm schilderwerk.   Helaas heeft de opzichter dit verhaal en de daaruit mogelijk komende vertraging niet uitgelegd tijdens de kopersavond van 4 oktober jongstleden. Is er dan ook positief nieuws? Jawel, het aantal punten bij de oplevering is zeer gering. Bij de oplevering van Davonta bwnr 17-19 gemiddeld zo'n 7 punten die overgebleven zijn. Vooralsnog is de vertraging, hoe vervelend ook, alleen voor blok 2 bwnr 23-28 (ons nieuwe huis) en begin blok 3. Verder verloopt alles nog volgens planning.   Mochten jullie nog vragen hebben, mail deze dan naar vereniging@paardenbloemsingel.nl Groet, Marten Terpstra Davonta 28

29-01-2007 - (gebrek aan) oplevering blok 2

Vandaag heb ik contact gehad met kopersadvies uit naam van de kopersvereniging. Gezien alle ophef zal BFF nog deze week een brief met nieuwe prognoses voor de oplevering naar alle kopers versturen. De oplevering van blok 2 zal naar verwachting in maart plaatsvinden. Er is nog niet bekend of dat voor het gehele blok zal gelden of alleen voor het laatste deel. BFF heeft helaas het recht om op deze manier te handelen, echter de communicatie met de kopers is, naar mijn mening, zeer beneden peil.

Mensen die schriftelijk van BFF een opleverdatum ontvangen hebben die door de nieuwe brief gewijzigd wordt, hebben wel recht op extra uitleg. Indien deze personen dat willen kunnen zij contact opnemen met de kopersvereniging.
(Voorzitter Bart)

28-01-2007 - Voortgang blok 2 en blok 5

Bij blok 5 is een groot gedeelte van de eerste helft voorzien van dakpannen. Bij de tweede helft van de Davonta's liggen de pannen klaar om te worden geplaatst. Volgens mij is één Camyra van een dak voorzien. (Foto's van Wim en Karin D56)

Bij blok 2 is de bestrating ongeveer op de helft. De voortuintjes zijn gemarkeerd en het tuinpad is aangelegd. Binnenshuis zijn de radiatoren geplaatst. Voor de rest was er weinig te zien.

27-01-2007 - Bauwfaudje (part 2)

Bij ons op de bouwnummer 68.67.66 zijn de velux dakramen aan de verkeerde kant geplaatst. In plaats van voor zitten ze bij ons aan de achterkant. Onze huizen zijn gespiegeld en ik denk dat ze daar even geen rekening mee hebben gehouden? Ik stuur een foto mee, de foto is van remco en amber bouwnummer 68 (bron: Ellen en Sjoerd D67) 

27-01-2007 - Oplevering Camyra's blok 2 gestart.

Vanmiddag een brief ontvangen van bouwfonds fortis. En wonderlijk genoeg stond hier de opleverdatum in van mijn camyra XX (huisnummer XX) en wel voor 13 februari om 13.00. dus voor de camyra's na veel onduidelijkheid toch zeer goed bericht!!! (bron: Mariska Manten)

27-01-2007 - Gebrek aan voortgang oplevering blok 2
Vanwege het gebrek aan (informatie over de) voortgang bij de oplevering van blok 2 heeft het bestuur het volgende e-mailbericht aan Bouwfonds-Fortis gestuurd.

Geachte heer, mevrouw,

Als voorzitter van de Kopersvereniging "Paardenbloemsingel" wil ik hierbij ons ongenoegen uiten over de oplevering van de woningen aan de Paardenbloemsingel in Vleuterweide.

De opleveringen van de woningen van het eerste blok zijn redelijk vlot gegaan en er was geen reden om aan te nemen dat de opleveringen van de volgende blokken vertraagd zouden worden. De afgelopen dagen / weken zijn er echter aan diverse personen verschillende verklaringen gegeven over het nog niet kunnen opleveren van de woningen. Hierdoor zijn er nu vele verhalen over eventuele gebreken, vorstvertraging, bestratingsproblemen, nutsproblemen, etc. De verschillende data voor eventuele oplevering veroorzaken ook veel onrust.

De kopersvereniging heeft reeds enkele klachten omtrent de summiere verstrekking van informatie van BouwfondsFortis gekregen en ook vragen vele eigenaren zich af waarom de woningen nog niet geschikt zijn voor oplevering.

Wij betreuren de gang van zaken omtrent de opleveringen en de onduidelijke informatie verstrekking en verzoeken u hierbij om in een brief aan alle toekomstige bewoners, zowel de Davonta als Camyra woningen, uitleg te geven over de aangetroffen onvolkomenheden, de maatregelen en een verwachtte opleveringsperiode voor de nog op te leveren woningen.

De verwachting is dat door deze brief de vele vragen en onduidelijkheden in een keer op te lossen zijn.

Met vriendelijke groet,


Voorzitter Kopersvereniging "Paardenbloemsingel"

20-01-2007 - Oplevering Blok 2
Op 17 januari jl., hebben we gesproken met de afdeling kopersadvies van de Bouwfonds Fortis. Zij gaven aan dat ons huis (Davonta bouwnummer 19) wordt opgeleverd op dinsdagmiddag 30 januari a.s. Eindelijk goed nieuws, lang gewacht en toch nog de sleutel eind januari 2007. De correspondentie vanuit Fortis zal vandaag worden opgestuurd met de opleverdatum en ook nog een datum van de vooroplevering die bij ons zal gaan plaatsvinden op woensdagmiddag  24 januari a.s. Wij wensen iedereen die 30 januari a.s. aan de slag moeten veel succes en klusplezier. (Bron: William en Mandy (Davonta: bouwnummer 19))

Net met bouwfonds gebeld en te horen gekregen dat wij vanaf bouwnummer 22, 6 of 8 februari de sleutel krijgen. De davonta's tot nr 22 de week ervoor. De Camyra's lopen helaas vertraging op. Goed nieuws dacht ik, voor de davonta's (Patricia: bouwnummer 30)

Laatste nieuws n.a.v. telefoontje met bouwfonds. De Camyra's lopen achter op de Davonta's. De planning voor camyra 12-15 staat nu op week 7. (Bron: Mariska Manten)

13-01-2007 - Hallo,  Ik heb net gebeld met bouwfonds of er zicht was op de oplevering aangezien ze januari beloofd hebben. Nu kreeg ik het bericht dat de vooropleveringen geweest zijn (dacht dat de bewoners daar ook bij waren) en dat het er niet naar tevredenheid uitzag. Hierover gaan ze volgende week vergaderen en dan zullen we verder horen, maar januari zou niet lukken......Niet zulk mooi nieuws dus. groetjes Mariska Manten

13-01-2007 - Bij blok 3 staan t/m nummer 38 de tussenwanden op de benedenverdieping. Misschien voor t weekeinde t/m 40 (einde blok 3) af? Dus dat gaat langzaam de goede kant op. Volgens mij is blok 2 bijna klaar, weinig te zien, zal wel afwerking zien. Weet iemand al meer over opleverdata? 
Groetjes, Monique en Dennis (Davonta 38)
11-01-2007 - Het eerste bericht in voortgang bouw van dit jaar, maar nog zonder nieuws. Weet iemand hoe het er voor staat? We waren zondag nog even aan de singel, maar daar was van voortgang niets te merken. Heb je nieuws, ik hou me aanbevolen.....

30-12-2006 - Niet van de bewoners van blok 1 (hebben jullie je je internet aansluiting nou nog niet aan de gang?), maar wel van Krijn van D 21 (dank!) foto's van interieurs van Davonta's. Blijf insturen, ik plaats ze.

29-12-2006 - Jullie hebben de sleutel en inmiddels de lusten EN de lasten. Wij vragen ons nog af hoe het toilet er uitziet, hoe de radiatoren hangen en hoe de meterkast er uitziet. Daarom.......heb je foto's over bouwkundige zaken.......stuur ze in, dan weten wij ongeduldig wachtende stervelingen ook hoe ons pandje er zo meteen uit moet komen te zien

29-12-2006 - Voor een dagje meubelboulevarden (is dat een werkwoord? zo nee, dat zou het moeten zijn, het is keihard werken....) zijn we even langs de Paardenbloemsingel gegaan. Bij blok 1 hebben ze inmiddels een parkeerprobleem, klussers, stoffeerders, installateurs, parketeurs en wat dies meer zij.. Blok 2 (en de andere blokken overigens) zijn hermetisch van de buitenwereld afgegrendeld. Door de hekken heen konden we zien dat (a) de buitenkranen zijn geplaatst en (b) de huizen die geen openslaande deuren naar de voortuin hebben inmiddels de glasplaat aan de voorkant hebben. De blokken 3 en 4 zijn net zo hermetisch afgesloten, we konden echter wel zien dat ook daar de glasplaten zijn geplaatst. Bij blok 5 is de eerste helft van de Davonta's aan de voorzijde geheel voorzien van dakpannen. Bij de eerste Camyra's is het metselwerk begonnen en op delen is daar de eerste verdieping aan de voorkant voorzien van metselwerk. Ook daar zijn de glaspanelen geplaatst bij de huizen die geen openslaande deur naar de voortuin hebben. Er zijn foto's.

20-12-2006 - Bij blok 5 is bij alle Davonta's in ieder geval aan de voorkant het metselwerk tot en met de eerste verdieping klaar. Bij de blokken 3 en 4 is er aan het exterieur niet heel veel activiteit meer te bespeuren, daar zullen ze binnen wel aan de gang zijn. Bij blok 2 ligt - zoals al aangegeven - de singel klaar om te worden bestraat, de 'gras'kanten van de singel zijn afgegraven. Een kort bezoek aan Davonta 26 (de deur stond open) leerde me dat de radiatoren klaar liggen om te worden geplaatst, de wc beneden is betegeld, maar er hangt nog geen sanitair en verder stond er in de woonkamer een warmtekanon te blazen voor het droogmaken van de woning denk ik..

18-12-2006 - Voortgang bouw: Bij blok 5 is het eerste gedeelte t/m de camyra's volledig gemetseld, voorzien van glas en bijna volledig voorzien van dakpannen. Bij blok 2 is de singel klaar om te worden bestraat. Binnenkort foto's blok 5

16-12-2006 - Voortgang bouw: Bij Blok 5, liggen bij het eerste deel (t/m nr. 57) aan de achterzijde bijna alle dakpannen erop. Aan de voorkant liggen ze klaar. Ook is dit blok helemaal glasdicht. (Bron Karin D56, waarvoor mijn dank)

16-12-2006 - De stand van zaken: afgelopen zondag (10-12-2006) zag 't er zo uit:
Blok 1 is af en waarschijnlijk geheel opgeleverd voor de kerst
Blok 2 zijn de tussenmuren af.
Blok 3 zijn ze bezig aan t begin met de tussenmuren en alle dakpannen liggen erop.
Blok 4 is nu bezig met het leggen van de dakpannen. Het dakbeschot licht al en op de eerste helft liggen de dakpannen ook al.
Van blok 5 weet ik helaas niets (Bron: Bewoners Davonta 38 blok 3, waarvoor mijn dank.)

14-12-2006 - Herhaalde oproep. Aangezien ik zelf niet in de gelegenheid ben om naar de bouw te gaan verzoek ik jullie me even op de hoogte te brengen van de laatste stand van zaken zodat ik die hier kan weergeven. info@paardenbloemsingel.nl

10-12-2006 - Oké, ik ben er een tijd uit geweest, en gelet op het feit dat in blok 2 de deuren inmiddels zijn voorzien van een slot is het ook niet meer zo interessant om er langs te gaan, maar jullie willen wel graag weten hoe het er voor staat. Heb je informatie laat het me dan even weten svp.

17-10-2006 - Als dit zo doorgaat dan open ik denk ik maar een nieuwe categorie........Marije Koopmans en Sicco Verhoef van D9 hebben een zoontje en Mido heeft een broertje. Hij is geboren op 16 oktober en luister naar de naam Boet. Van harte gefeliciteerd!

15-10-2006 - Er is een nieuwe bewoner geregistreerd. De bewoners van bouwnummer D67. Klik hier.

15-10-2006 - Krijn en Jessica hebben een zoon en Jurre heeft een broertje!!  Zijn naam is Daan en hij is geboren op 21 september. Van harte gefeliciteerd!!

15-10-2006 -
Het nieuws van het derde kwartaal is gearchiveerd.

15-10-2006 -
Terug van vakantie, het was perfect! Iedereen die in september wil skieën en/of zich wil laten verwennen in een viersterren hotel moet hier maar eens kijken (let niet op dat oubollige stel, wij zijn ze niet tegengekomen). Maar goed we zijn weer terug op aarde, de rat race is weer gestart, en eindelijk de site ook ge-updated. Veel plezier.